image

De veelzijdige Dubarry zeillaars is gemaakt voor actie op het water in alle weersomstandigheden. De waterdichte GORE-TEX™ voering zorgt voor actief ademend vermogen en voert transpiratievocht snel af. De laars is voorzien van duurzaam Dubarry DryFast-Dryfast™ leder en houd je comfortabel zodat jij je volledig kan concentreren op het zeilen. Om een perfecte pasvorm garanderen is er ook een Ultima ExtraFit variant verkrijgbaar.

Heb je als voornemen om je Vaarbewijs te halen, maar zie je op tegen de 'droge' leerstof? De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier, een initiatief van Iedereen het Water Op (IHWO) en Watersport-TV, bestaat uit één dag theorie en één dag praktijk. Na deze dagen kun je in het overzichtelijke naslagwerk alles nog eens rustig doorkijken en ben je helemaal klaar voor het examen!

De cursussen worden op verschillende locaties door het gehele land gegeven.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.
image


Als zoenen water waren...is de titel van het laatste boek van onze columnist Evert Stel.


image

Deze lamp van Barebones is een echte sfeermaker aan boord. Opgeladen goed voor 200 uur licht. Je kunt de lamp ophangen via de karabijnhaak, maar ook neerzetten dankzij de platte onderkant. De Barebones Beacon is inzetbaar als richtlicht en sfeerlicht dankzij de dimfunctie. De lamp wordt geleverd met een snoer met USB-aansluiting.

image


Evert en zijn vrouw Inge bieden sinds 2007 mensen die zijn uitbehandeld een volledig verzorgde dag aan boord van hun schip. In dit 208 pagina's dikke boek, aangevuld met prachtig fotomateriaal, vertelt hij met zijn welbekende ontwapenende schrijfstijl over "vaarwens achter de schermen', waarbij voor de lezer een doos tissues vaak onontbeerlijk is. Soms voor de emoties, maar vaker voor de tranen van het lachen, ontstaan door de hilarisch omschreven anekdotes over de belevenissen tijdens het ontstaan en de groei van Vaarwens.

ISBN : 978-90-8616-263-5

image

Rooster heeft de isolerende kwaliteiten van de all weather neopreen gecombineerd met de wind beschermende eigenschappen van de aquapro handschoen om de ideale winterhandschoen te creëren. De vingers van de handschoen bestaan volledig uit neopreen dat doorloopt tot aan de pols voor een betere bloedsdoorloop en circulatie. Wanneer je de want niet gebruikt kun je deze netjes wegstoppen in een handig vakje op de bovenkant van de handschoen. Dit vakje kan ook gebruikt worden om een handwarmer in te stoppen.

image

Tom Coehoorn van ThomasVaer Fotografie is professioneel skûtsjefotograaf. Van het afgelopen SKS Kampioenschap Skûtsjesilen heeft hij zijn mooiste foto’s geselecteerd en verwerkt in een prachtige kalender. De foto's zijn allemaal uitgevoerd in karaktervol zwart/wit.

Deze zacht-schuimen houder is eigenlijk bedoeld om een beker of drankblikje in te doen, maar je mobiele telefoon mag natuurlijk ook. Je klikt de houder eenvoudig aan de railing of stuurstand. Je kunt kiezen uit twee kleuren. De houder kost € 30,50.


image


Voor zeilers die houden van de goede beweeglijkheid van de Aquafleece® als toplaag maar wel een semi droge constructie willen, heeft Rooster de Pro Aquafleece® ontwikkeld. Het heeft een warmere fleece laag, getapete naden en aanpasbaar neopreen rond je middel en polsen. Dit kledingstuk geeft de beste bescherming in de ruwste omstandigheden.

image
image

In haar boek Food on a boat deelt Anneke Sips ruim 100 recepten die zij tijdens diverse zeilreizen bedacht. Daarnaast geeft zij praktische tips om ingredienten aan boord te bewaren. In het Watersport Magazine heeft Anneke haar eigen serie.


Is zeilen je grootste passie, maar staat je boot in de winterstalling. Zet dan deze radiografische Dragon Force 65 zeilboot op je verlanglijstje. Op steeds meer plaatsen wordt in groepsverband met de boten gezeild. Het is bijzonder laagdrempelig. Voor rond de 200 euro heb je een boot, die je alleen even moet optuigen om daarna veel plezier aan de waterkant te beleven.


image

Velen kijken er naar uit. De botenbeurzen in het voorjaar. Inspiratie op doen voordat het nieuwe seizoen begint. De eerste beurs is Boot Dusseldorf en vervolgens wordt in Leeuwarden Boot Holland gehouden. Met een stel entreekaarten heb je een zeker een origineel cadeau.

image

Een ludiek cadeau met een knipoog. De naam van je boot of geliefde bemanningslid op een onderbroek. Of een warme muts met I Love Watersport of een zelf gekozen tekst.

image
image

De Helly Hansen winter muts is extra warm dankzij het gebruik van Lifa materiaal in de voering. De muts draagt heerlijk zacht en warm en neemt geen vocht op. Klassieke, universele pasvorm dus geschikt voor dames en heren. Verkrijgbaar in één maat.

image


Deze revolutionare espressomachine is eenvoudig in gebruik. Steek simpelweg de stekker in de 12V 'sigaretten-aansluiting' van de boot, voeg koud water toe en gebruik gemalen koffie of een E.S.E. espresso pad naar keuze. Dankzij de 16 BAR druk maakt u een perfecte espresso met een mooie crema.


Evert Stel is met zijn echtgenote Inge de initiatiefnemer van de Stichting Vaarwens. Met hun schip de Meander V verzorgt het stel, geholpen door vele vrijwilligers, vaarwensen voor mensen in de laatste levensfase.

Iedereen is het erover eens dat het respect voor elkaar steeds minder wordt. Als je vroeger in het verkeer eens per ongeluk een stuurfoutje maakte, werd er lachend gewuifd of je werd met een smalende blik aangekeken. Tegenwoordig krijg je direct de middelvinger en/of een scheldkanonnade waar de honden geen brood van lusten. De maatschappij verhardt dus duidelijk.

Column Evert Stel

Wij komen met de Meander V tijdens de zomermaanden met grote regelmaat in de haven van Volendam om voor onze vaargast nog éénmaal te genieten van een visje of een herinnering te maken in klederdracht. Het behoort allemaal tot onze mogelijkheden (zie ook www.vaarwens.nl) De havenmeesters zijn ons altijd ter wille en doen hun uiterste best om 25 meter kade vrij te houden voor ons bliksembezoekje tijdens de wensdag. Als het mooi weer is, loopt de haven vaak helemaal vol en dan is het de overredingskracht van de havenmeester, die de collega schippers ervan moet overtuigen dat het verhalen om kade leeg te maken voor het goede doel is. Vorig jaar kreeg een geweldige havenmeester zo van repliek van een schipper dat hij überhaupt durfde te vragen hem te verkassen, dat de vriendelijke diender nadien instortte en tot op heden niet meer werkzaam is…

Ook deze zomer doen we Volendam weer regelmatig aan, want we hebben een overvol vaarseizoen. Nederland zucht onder een hittegolf en velen kunnen er niet tegen, zijn geïrriteerd, licht ontvlambaar en futloos. De haven ligt rond de visafslag bomvol met prachtige grote motorjachten en de nieuwe havenmeester heeft er zijn handen vol aan om iedereen een ligplaatsje naar tevredenheid toe te wijzen. Vervolgens roep ik hem via de marifoon aan met de vraag of er we ergens voor de kade kunnen, want onze vaargast zou nog dolgraag één keertje met zijn kleinkinderen in klederdracht een herinnering maken bij Photo Volendam op de dijk. “Hij ligt op de brancard, dus als ik ergens aan de kade kan, zou dat heel fijn zijn, maar als het niet kan vaar ik door hoor. Dan gaat het gewoon over!” vraag ik de havenmeester. “Kom deze kant maar op. Ik ga mijn best voor je doen Evert!” antwoord hij hoopgevend.

Als we de havenmond binnenvaren, is het een drukte van belang. Vele grote jachten zijn los en drijven door de haven. Daarna worden ze vijf dik voor de visserskade gestapeld en er valt geen onvertogen woord. Wij meren aan de buitenzijde van de steiger voor de visafslag aan en even later rolt de brancard over de loopplank de steiger op. Dan klinkt er gepast zacht applaus vanaf het achterdek van diverse schepen en onze medewatersporters wuiven vriendelijk naar de onfortuinlijke man op het bed met wielen en eenieder krijgt kippenvel.

Dat noem ik respect. Dank daarvoor!

Evert

image
image