Najaarseditie 2019

Het is eind augustus. Deadline van ons najaarsnummer. De airco draait op volle toeren. Buiten is het bloedheet. Tropisch. Een beeld dat niet helemaal past bij de tijd van het jaar, waarbij de dagen alweer korter worden en we richting het einde van het watersportseizoen gaan.

Nog een paar weken en onze boot gaat de winterstalling in.

Heimwee is er nu al.

Naar het onbezoldigde boordleven. Het gekwetter van de vogels en het glaasje wijn in de kuip bij de ondergaande zon.

Onze huidige redactieboot maakt het mogelijk lang achtereen op het water te verblijven.

Het nuttige met het aangename te verenigen. Zo hebben we een groot gedeelte van dit tweede Watersport Magazine op het water gemaakt. Of ons laten inspireren.

Een mooi naseizoen gewenst.


De crew van het Watersport Magazine

Watersport Magazine
Klik op onderstaande buttons/ foto's en surf direct verder

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Liefde op het eerste gezicht


Met een speciale historische jubileumwedstrijd en de bekende Princenhoftocht is in Grou het 80-jarig bestaan van de Valkenklasse gevierd.Waterplanten...heeft maaien wel zin?


Waterplanten vormen een groeiende plaag voor de pleziervaart. Maaien lijkt vooralsnog de enige manier om de snel woekerende planten enigszins te remmen. Maar is dit een echte oplossing?

Retourtje Franse Maas


Begin juni vertrokken Ineke en Rob Hessing vanuit hun thuishaven met hun Traveler 47, genaamd De Slane, voor een tweede poging om een Rondje Maas, Moezel en Rijn te varen. In 2016 waren ze dit al het plan, maar toen zorgde de hoge waterstand er voor dat ze al bij Maastricht rechtsomkeert moesten maken.

Vier CABS...net even anders


The Cab van Menken Maritiem is een eigenwijs model: geen sloep maar meer een tender ‘avant la lettre’. Op de Vinkeveense plassen varen we met vier Cab-varianten, waarvan de verschillen vooral in de afmetingen en de aandrijvingen zitten.

Jachtarchitect Germán Frers


Met de Swan 48, een performance-cruiser, heeft de beroemde jachtarchitect Germán Frers nu 785 door hem ontworpen boten op zijn naam staan. Aan stoppen wil de 77-jarige Argentijn nog niet denken. ''Zo lang ik het leuk vind, ga ik door,'' vertelt hij tijdens een exclusief interview dat Watersport-Magazine in Finland met hem had.


Hype of verslaving


De bootjes zijn niet aan te slepen. Wie een keer een zender in zijn handen heeft gehad, is verslaafd. Wat is het geheim achter de enorme populariteit van het radiografisch zeilen?
Overstag voor een motorboot?


Silvia en Eddy Boon hebben een kajuitzeilboot gehad en overwegen nu een motorboot te kopen. Om een goede overweging te kunnen maken, voer het stel ruim een week met onze redactieboot via Noord-Holland, de Randmeren en Overijssel naar Friesland. Zijn ze overstag?


RIB-lijn

In Nederland zijn ze nog niet zo bekend, maar in Duitsland des te meer. De RIB-lijn van Conrad Pischel is een serie opblaasboten met harde bodem die net over de grens bij Keulen met de hand wordt gemaakt. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking.


Eilandhoppen met een zeilkano

Koos Winnips is een avonturier die graag zijn grenzen verkent. Met zijn zelf gebouwde zeilkano maakt hij regelmatig allerlei tochten: van winterse kampeertrips tot lange afstandswedstrijden. Afgelopen zomer trok hij al zeilend en peddelend de 'Deense Zuidzee' over.Verkeerstekens, snelvaren, bruggen en sluizen


Hoe snel mag je varen? Wat betekenen de verkeersborden op het water? Hoe passeer je veilig een brug of sluis? In Vaarplezier leggen we je het je allemaal uit.