Najaarseditie 2019

Het seizoen loopt naar het einde. Op jachthavens worden spullen van boord gehaald en boten uit het water gehaald om de winterstalling in te gaan.

Het winterklaar maken vergt voorbereidingen en inspanningen. We hebben enkele tips op een rij gezet.

Is uw boot wel verzekerd? Het blijkt dat het steeds lastiger wordt om dit te doen.

Verzekeraars verscherpen telkens de acceptatie-grens, waardoor het aantal onverzekerde boot snel groeit. En dat is niet zonder risico's.75 procent van onze lezers bekijkt met regelmaat ons magazine. En daar is alle reden voor, want de redactionele inhoud wordt steeds geactualiseerd.


De crew van het Watersport Magazine


Foto Jelte van der Meer


Watersport Magazine
Klik op onderstaande buttons/ foto's en surf direct verder

De comeback van de Windsurfer


Ruim 40 jaar raakte Nederland in de ban van het windsurfen. Aan het einde van de jaren zeventig had één op de drie huishoudens een surfboard. Na een aantal topjaren raakte het 'klassieke' surfen bij het grote publiek in vergetelheid, maar is het inmiddels aan een opmerkelijke comeback bezig.


Boot Dusseldorf

Wie jaarlijks Boot Düsseldorf bezoekt en blindelings zijn weg weet te vinden, zal de komende editie waarschijnlijk toch weer de plattegrond nodig hebben. Met de ingebruikname van hal 1 aan de zuidzijde van de Messe, heeft de organisatie de beursvloer compleet op de helling gegooid.

Retourtje Franse Maas


Begin juni vertrokken Ineke en Rob Hessing vanuit hun thuishaven met hun Traveler 47, genaamd De Slane, voor een tweede poging om een Rondje Maas, Moezel en Rijn te varen. In 2016 waren ze dit al het plan, maar toen zorgde de hoge waterstand er voor dat ze al bij Maastricht rechtsomkeert moesten maken.

Britse Revolutie...Princess R35


Wat krijg je als je een exclusieve sportauto, een America’s Cup catamaran en een sportboot met elkaar kruist? De nieuwe CEO van Princess komt van McLaren. Hij plantte het sportwagen DNA in de Princess R35 en voorzag het van de nieuwste draagvleugeltechniek.


Overstag voor een motorboot?


Silvia en Eddy Boon hebben een kajuitzeilboot gehad en overwegen nu een motorboot te kopen. Om een goede overweging te kunnen maken, voer het stel ruim een week met onze redactieboot via Noord-Holland, de Randmeren en Overijssel naar Friesland. Zijn ze overstag?


Winterklaar maken


Met de winter voor de boeg worden boten uit het water gehaald of juist voorbereid om in het water te overwinteren. We zetten een aantal tips op een rij om te zorgen dat uw boot veilig en onbezorgd de winter doorkomThis video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Liefde op het eerste gezicht


Met een speciale historische jubileumwedstrijd en de bekende Princenhoftocht is in Grou het 80-jarig bestaan van de Valkenklasse gevierd.Verzekeren...niet meer vanzelfsprekend


Het aantal onverzekerde booteigenaren groeit doordat verzekeraars de acceptatie-voorwaarden blijven aanscherpen.

Jachtarchitect Germán Frers


Met de Swan 48, een performance-cruiser, heeft de beroemde jachtarchitect Germán Frers nu 785 door hem ontworpen boten op zijn naam staan. Aan stoppen wil de 77-jarige Argentijn nog niet denken. ''Zo lang ik het leuk vind, ga ik door,'' vertelt hij tijdens een exclusief interview dat Watersport-Magazine in Finland met hem had.


Hype of verslaving


De bootjes zijn niet aan te slepen. Wie een keer een zender in zijn handen heeft gehad, is verslaafd. Wat is het geheim achter de enorme populariteit van het radiografisch zeilen?
Eilandhoppen met een zeilkano

Koos Winnips is een avonturier die graag zijn grenzen verkent. Met zijn zelf gebouwde zeilkano maakt hij regelmatig allerlei tochten: van winterse kampeertrips tot lange afstandswedstrijden. Afgelopen zomer trok hij al zeilend en peddelend de 'Deense Zuidzee' over.Verkeerstekens, snelvaren, bruggen en sluizen


Hoe snel mag je varen? Wat betekenen de verkeersborden op het water? Hoe passeer je veilig een brug of sluis? In Vaarplezier leggen we je het je allemaal uit.