Pasta salade

KOKEN AAN BOORD

Anneke Sips maakt ditmaal een pasta salade met tonijn. Heerlijk als lunch of na een lange dag op het water.


This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Inspiratie voor de 'Kontiki-salade' deed Anneke op tijdens een negen maanden durende zeilreis met haar partner Robert. Samen zeilden ze van Mexico naar Australië en bezochten afgelegen eilanden en atollen in Frans-Polynesië. ''Op een atol groeit nauwelijks iets en er is ook weinig vers te krijgen. Voor de ingrediënten waren we dan ook afhankelijk van onze boordvoorraad. Het idee achter deze salade is dan ook dat je gebruikt wat je meestal standaard aan boord hebt.''

Benodigdheden: 200 gram pasta, 2 blikjes tonijn, 1 paprika, 1 ui, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels mayonaise, 1 scheut azijn en sap van 1 limoen.


Kook de pasta. Maak ik een slabak een dressing van mayonaise, azijn en limoensap. Snijd het uitje fijn. Voeg de uitgelekte tonijn uit blik, reepjes paprika en kappertjes toe. Giet de pasta af en meng door de rest in de slabak. Serveer met versgemalen peper. Voor een echte Spunky salade voeg je tomaten, een komkommer, twee eetlepels zwarte olijven en fijngesneden pepertjes toe.